contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

carrer de la torre 36
Igualada
Spain

+34 931 31 60 44

Imagina un lloc on, mentre els més petits de la casa estan fent un taller per explorar els límits de la seva curiositat: muntant un robot o embrutant-se les mans de pintura; els més grans gaudeixen de l’aroma del cafè o d'un te especiat importat directament del Nepal, tot llegint, fent mitja o, simplement conversant mentre s’observa la màgia de les impresores 3D. A InQuiet, això és possible.

 

 

 

TINKERING; Aprenem construint

Blog

TINKERING; Aprenem construint

inQuiet

Fa poc temps he topat amb una paraula que defineix la filosofia d’inQuiet; Tinkering. He buscat i remanat la millor manera de traduïr aquest concepte, però no he aconseguit més que definicions o paraules imprescises, o inclús despectives del què és “to tinker”. Les traduccions clàssiques ho defineixen de la següent manera:

Tinker /ˈtiNGkər/

1. v. to make small changes to something in order to improve or repair it. (MacMillan Dictionary)

2. v. attempt to repair or improve something in a casual or desultory (unfocused) way. (Oxford Dictionaries)

3. v. to work with a thing without useful results. (WordReference)

Si haguéssim de quedar-nos en una de les tres definicions ens quedariem amb la primera. Per contra, hi ha altres interpretacions més actuals i riques provinents de països com EEUU, on l’innovació és una part fundamental de la societat. Segons aquestes definicions, el tinkerer és l’inventor, el que experimenta amb materials i idees de manera que interioritza nous conceptes, és crític i busca solucions pels problemes que se li presenten. Així doncs, el tinkering va molt més enllà del simplement “intentar reparar sense èxit”, es tracta de treballar amb les mans, aprendre des de la prova-error acceptant el fracàs com a part de l’èxit, de potenciar la curiositat i l’observació per tal de descobrir i construir nous invents per a resoldre els petits problemes del dia a dia.

El tinkerer és un observador que s’empapa de tot allò que l’envolta, un dissenyador que esbossa les seves idees, experimenta amb diferents materials, imagina com pot canviar el món i construeix petits grans invents.

A inQuiet volem donar cabuda a aquests petits i grans inventors, oferint-los un entorn on l’art, la ciència i la tecnologia són eines fondamentals per al procés de creació.

A aquest estiu, a través de la programació d’activitats com el Campus Creatiu i el Campus Robotitza’t oferim els recursos artístico-tecnològics necessaris per a gaudir d’un aprenentatge a través de l’ús de les mans i la construcció.

I tu? ets un tinkerer?


Si el teu fill té una imaginació que no se l'acaba, li agrada construir, inventar històries i objectes... No us perdeu el programa del nostre casal d'estiu!