contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

carrer de la torre 36
Igualada
Spain

+34 931 31 60 44

Imagina un lloc on, mentre els més petits de la casa estan fent un taller per explorar els límits de la seva curiositat: muntant un robot o embrutant-se les mans de pintura; els més grans gaudeixen de l’aroma del cafè o d'un te especiat importat directament del Nepal, tot llegint, fent mitja o, simplement conversant mentre s’observa la màgia de les impresores 3D. A InQuiet, això és possible.

 

 

 

Blog

Filtering by Category: inQuiet

Inventors 3.0

inQuiet

La setmana passada, del 29 de Juny al 3 de Juliol, 20 inscrits entre 11 i 16 anys van poder treure els inventors que porten dins!

Durant tota la setmana vam treballar conceptes com l'electrònica i la conductivitat, que sumant-los amb la programació amb eines com el Scratch, ens van permetre veure que tots som inventors.

Vam fer plastelina conductora i aïllant, tot amb elements que podem trobar a casa! Aigua, sal, sucre, farina i oli són suficients per fer plastelina a casa i a més poder fer circuits tridimensionals o inclús fer-nos un comendament per jugar a jocs d'ordinador!

Vam conèixer eines com el Makey Makey, una placa que ens permet transformar en teclat qualsevol element conductor, ja sigui una fruita, la plastelina o tinta conductora! Imaginació al poder!

Un cop vam conèixer les eines i els conceptes bàsics ens vam posar a inventar!

Treballant en equip van surgir projectes molt diversos! Un piano amb paper de plata, una pista d'aterratge, un gat que fa "marremiau" quan li grates la panxa... i molts més!

Tots els projectes els vam presentar a la plaça de Cal Font i molts de vosaltres vau poder experimentar, en directe, amb la màgia de la tecnologia!

En aquest video podreu veure el procés de creació de tots els INVENTORS 3.0!

Gràcies a tots per posar el vostre enginy en aquest projecte!

Gràcies a Makers Igualada SL, el nostre col·laborador tecnològic.

I Gràcies també a la Kaserna i els pressupostos participatius per apropar la tecnologia a totes les butxaques!

Formació, estiu i LINKEDIN

inQuiet

L'estiu és un bon moment per plantejar inquietuds en temes de formació. Per això la proposta d'un "afterwork" enfocat a Linkedin el dijous 9 de juliol, de 19.30 a 21.00 a l'Inquiet d'Igualada, és una mostra precisa d'aquelles activitats singulars que donen valor molt més enllà de l'esforç aparent que suposen. Tothom hi cap: estudiants acabant la carrera, gent que cerca feina, professionals que es volen projectar millor, ... Tots s'han vist a Internet amb una senzilla cerca a Google, i tots saben també que el primer que hi surt és la seva pàgina a Linkedin.

Paulina Jordán porta sis anys dedicant-se a aprendre, experimentar i ensenyar estratègia a Internet, ara també des d'Instint, i ha aconsellat tant organismes públics com privats, perfils molt variats, que al capdavall tenen com a interès comú entendre les caracterísiques d'una eina que ha esdevingut imprescindible en l'ambit professional de la gent.

Una hora i mitja a principis de juliol, suficient per entendre quins són els conceptes i quina és la feina. L'estiu per davant per treure'n profit de forma relaxada i -sobretot- eficient.

Inscripció: 20€ + IVA

L'origen de les pinyates

inQuiet

Sabeu d'on prové la tradició de les pinyates?

A Catalunya en solem dir "trencar l'Olla", però l'origen d'aquestes olles plenes de dolços, sembla ser que rau a la Xina, on les feien servir per celebrar l'any nou. Va ser Marco Polo qui va portar la tradició a Itàlia i posteriorment va passar a Espanya.

Va ser des d'Espanya, que es van transformar en un element d'evangelització del "nou món".  Es diu que els Missioners van donar un sentit religiós a les pinyates: els ornaments de paper, els cons i color llampant representaven Satanàs, els 7 pecats capitals i les temptacions del mateix dimoni, mentre que els dolços a l'interior de les olles eren els prèmis per la perseverància i la fe. El fet de tapar-se els ulls i donar cops a l'olla fins a trencar-la, era una manera de lluitar contra totes les temptacions, un lluita amb recompença en forma de dolços.

És per aquest component religiós que a Mèxic durant les celebracions es canten cançons com aquesta:

“¡Dale, dale, dale, no pierdas el tino, porque si lo pierdes, pierdes el camino; dale, dale, dale, dale y no le dio, quítenle la venda, porque sigo yo!”

Com totes les tradicions d'origen religiós, amb la modernitat deixem enrere la religió i ens quedem amb el divertiment i ara les pinyates es mantenen com una manera de divertir-se en celebracions.

A qui no li agrada donar cops a una pinyata fins que cauen tots els caramels??

 

Més informació de l'origen a la Wikipedia


Vols aprendre a fer la teva pinyata?

Vine al taller del pròxim dissabte dia 20 de Juny a les 10h!

Més informació i inscripcions: Aquí