contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

carrer de la torre 36
Igualada
Spain

+34 931 31 60 44

Imagina un lloc on, mentre els més petits de la casa estan fent un taller per explorar els límits de la seva curiositat: muntant un robot o embrutant-se les mans de pintura; els més grans gaudeixen de l’aroma del cafè o d'un te especiat importat directament del Nepal, tot llegint, fent mitja o, simplement conversant mentre s’observa la màgia de les impresores 3D. A InQuiet, això és possible.

 

 

 

Blog

L'origen de les pinyates

inQuiet

Sabeu d'on prové la tradició de les pinyates?

A Catalunya en solem dir "trencar l'Olla", però l'origen d'aquestes olles plenes de dolços, sembla ser que rau a la Xina, on les feien servir per celebrar l'any nou. Va ser Marco Polo qui va portar la tradició a Itàlia i posteriorment va passar a Espanya.

Va ser des d'Espanya, que es van transformar en un element d'evangelització del "nou món".  Es diu que els Missioners van donar un sentit religiós a les pinyates: els ornaments de paper, els cons i color llampant representaven Satanàs, els 7 pecats capitals i les temptacions del mateix dimoni, mentre que els dolços a l'interior de les olles eren els prèmis per la perseverància i la fe. El fet de tapar-se els ulls i donar cops a l'olla fins a trencar-la, era una manera de lluitar contra totes les temptacions, un lluita amb recompença en forma de dolços.

És per aquest component religiós que a Mèxic durant les celebracions es canten cançons com aquesta:

“¡Dale, dale, dale, no pierdas el tino, porque si lo pierdes, pierdes el camino; dale, dale, dale, dale y no le dio, quítenle la venda, porque sigo yo!”

Com totes les tradicions d'origen religiós, amb la modernitat deixem enrere la religió i ens quedem amb el divertiment i ara les pinyates es mantenen com una manera de divertir-se en celebracions.

A qui no li agrada donar cops a una pinyata fins que cauen tots els caramels??

 

Més informació de l'origen a la Wikipedia


Vols aprendre a fer la teva pinyata?

Vine al taller del pròxim dissabte dia 20 de Juny a les 10h!

Més informació i inscripcions: Aquí